Regenwasser ganz praktisch weiter genutzt werden: Versickerung über Mulden, Regentonnen oder für die Toilettenspülung. Mit Regenrinnen aus RHEINZINK ist das ohne Bedenken möglich.

Sadeveden suotautuminen

Sadeveden suotautuminen sinkkipäällysteisillä katoilla imeytyskaivojen ja suotautumiskourujen avulla on täysin vaaratonta noudatettaessa teknisiä sääntöjä ja rakennuskuvauksia.

Miksi suotautuminen on vaaratonta? Erilaiset riippumattomat instituutit ovat viimeisten kymmenen vuoden aikana tutkineet useissa kansainvälisissä tutkimusprojekteissa sinkin mahdollisia vaikutuksia sadevedessä. Yksimielinen tulos: Sillä ei ole haitallisia tai epäilyttäviä vaikutuksia. 

  • Sinkki on yksi kymmenestä maankuoren yleisimmästä alkuaineesta. Siksi vedessä, ilmassa ja maaperässä on luonnollisia taustajäämiä. Vedessä, ilmassa ja maaperässä sinkkiä on luonnostaan.
  •  Sinkki on raudan jälkeen toiseksi tärkein hivenaine, joka on välttämätön elämän kannalta.
  •  RHEINZINK-kattopinnoitteista sadeveteen siirtyvän sinkin pitoisuus on todistettavasti juomaveden tasolla. Juomavettä koskevassa EU-direktiivissä tai Saksan juomavesimääräyksessä ei ole raja-arvoja sinkkipitoisuudelle. 
  •  Katemateriaalien luonnolliset huuhtoutumat sinkkikatoissa ovat vähentyneet viimeisten 15 vuoden aikana merkittävästi happaman laskeuman vähennyttyä ja ilmanlaadun parannuttua.
  • Saksan ympäristöviraston (UBA) äskettäisissä julkaisuissa kuvataan, että vain kaksi prosenttia ympäristön koko sinkkiesiintymistä on peräisin rakennuksien sinkkipinnoista. Tätä kautta maaperään päätyvä osuus on vieläkin alhaisempi, alle 0,5 %, ja vaaraton.
  • Suurin osuus maaperän tai vesistöjen sinkkimäärästä ei ole biokäytössä, koska metalli luo luonnollisesti sidoksia savimineraalien, rautaoksidien ja orgaanisten aineiden kanssa.

Sadeveden käyttäminen

Toinen mahdollisuus käsitellä sadevettä ekologisesti ja luonnonläheisesti ovat sadevedenkeräys- ja -käyttölaitteet. Valikoima ulottuu tutuista sadevesitynnyreistä norminmukaisiin, nykyaikaisiin sadevedenkäyttölaitteisiin, kuten putkipuoliin ja säiliöihin. Saatavilla on erikokoisia ja eri tavoin varusteltuja järjestelmiä tarpeen mukaan.

Sadeveden käyttäminen on mahdollista, jos ei vaadita juomavesilaatua: ulkoalueiden ja kasvien kasteluun, vessan huuhteluun tai pesukoneeseen. 

Saat lisätietoja aiheesta ympäristöystävällistä sadeveden käyttöä koskevasta esitteistämme tai sivulta www.fbr.de.

Tuoteilmoitukset/Sertifikaatit

Riippumattomat instituutit ovat arvioineet ja sertifioineet RHEINZINKin ekologiset ominaisuudet.

Lisää

RHEINZINK worldwide

Ota meihin yhteyttä:
+46 31 7554500